Lyžování v Alpách

Zážitky z alpského lyžování

Alpské lyžování je bezpochyby vzrušujícím dobrodružstvím. A současně skvělým způsobem, jak blíže prozkoumat majestátní Alpy. Nezáleží na to, zda patříte mezi zkušené lyžaře, nebo s lyžováním teprve začínáte. V Alpách vždy najdete spoustu příležitostí, jak toto nádherná pohoří Evropy poznat. Alpy, se svou úžasnou scenérií, pestrou nabídkou sjezdovek a špičkovými lyžařskými středisky, nabízejí každému z jejich návštěvníků něco.

Alpy se rozkládají na území osmi zemí. K těm turisticky nejvýznamnějším patří Rakousko, Itálie, Francie a Švýcarsko. Samotná rozloha Alp tudíž skýtá spoustu možností co se týče plánování zimní lyžařské dovolené. I nabídka lyžařských terénů je bohatá. Od sjezdovek pro úplné začátečníky až po technicky náročné tratě. Od prostorných ledovcových areálů po freeride trasy mimo upravované sjezdovky. Každý lyžař si tady najde terén, odpovídající jeho požadavkům a přáním.

Užijte si v Alpách překrásné výhledy. Kochejte se jedinečným pohledem až budete sjíždět zdejší svahy. A pak si třeba dejte pauzu v jedné z mnoha tradičních alpských horských chat a na chvilku si od lyžování odpočiňte.

Naučte se v Alpách lyžovat

Nechte se v Alpách zasvětit do tajů lyžování. Alpy jsou jedním z nejkrásnějších pohoří světa. A současně skvělým místem, kde se můžete naučit lyžovat. Lyžování v Alpách je zážitkem, který by měl alespoň jednou za život zkusit každý příznivec tohoto bílého sportu. Sjezdovky jsou tady vhodné pro všechny úrovně dovedností a zkušeností. Nudit se tu nebudou ani začátečníci, ani lyžařští experti.

Zasněžené vrcholky Alp nabízejí dechberoucí výhledy. Vychutnejte si je, až si budete užívat oblouky během sjezdu směrem do údolí. Široká škála kurzů lyžování. Jedinci, kteří si na zimní dovolené v Alpách chtějí užít spíše klidnější zážitek, se mohou věnovat kupříkladu běžeckému lyžování. Běžecké stopy se tu vinou po alpských loukách a skrze husté a zdravé lesy.

Zábava i mimo sjezdovky

Kvůli zážitkům z lyžování jako žádné jiné nemusíte hledat více než oblast majestátních Alp. Toto největší evropské pohoří je místem, kde můžete zažít jedno z nejlepších dobrodružství mimo značené sjezdovky na světě. Freestyle lyžařům nabízí adrenalinové zážitky, na které hned tak nezapomenou.

Čerstvý prachový sníh a nekonečné sjezdovky dělají z Alp říši snů všech lyžařských nadšenců. Ať se již řadíte ke zkušeným sjezdařům, nebo teprve začínáte, v Alpách najdete spoustu příležitostí, jak lépe poznat tento neuvěřitelný terén. A současně si vychutnat i jedinečné alpské výhledy. S nedotčenými sjezdovkami, čekajícími tady takřka na každém kroku, můžete na lyžích proplouvat úzkými roklemi, strmými skluzy a sjezdovkami, jež budou výzvou i pro ty nejzkušenější sportovce.

Nejlepší volné terény

Alpy jsou bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších pohoří na světě. Lyžování v Alpách je zážitkem jako žádný jiný. Je však třeba říci, že nemalé množství sjezdařů vyhledává nejen upravené sjezdové tratě, ale i možnost lyžování mimo sjezdovky. Freeride a také skialpinismus totiž nabízí i značnou dávku dobrodružství a v neposlední řadě i osobní výzvy. A nesmíme zapomenout ani na jen těžko překonatelné výhledy.

Kupříkladu traverz Haute Route v Chamonix nabízí zkušeným skialpinistům nezapomenutelnou trasu. Ta vede úžasným vysokoalpským terénem, tak typickým pro francouzské Alpy. Tato lyžařská túra mimo sjezdovky je po celý rok pokrytá dostatkem přírodního sněhem a proslula svými velkolepými prašanovými sněhovými poli. Přechod trvá asi 5 – 7 dní, ale bude stát za každou minutu, strávenou na svazích mezi Chamonix a Zermattem.

Epické lyžařské terény

Pobyt na svazích v Alpách je díky okolním majestátním zasněženým vrcholkům, rozlehlým údolím a dechberoucím panoramatickým výhledům nezapomenutelným zážitkem pro každého z jeho návštěvníků. Ať už jste zatím pouze začátečník, nebo již patříte mezi zkušené lyžaře, Alpy nabízejí spoustu dobrodružství a výzev. Od strmých svahů po mírné sjezdovky, terén si tady každý najde takový, aby vyhovoval všem úrovním lyžařů.

Krása regionu Alp přesahuje pouhé lyžování. Je místem neuvěřitelných scenérií, které nikde jinde na světě nenajdete. Ponořte se do tradiční alpské kultury a prozkoumejte malebné vesničky a města. Vzpomínky na okouzlující atmosféru ve vás zůstanou ještě dlouho po návratu.

Jedinečné ubytování

Asi není třeba diskutovat o tom, že Alpy nabízejí svým návštěvníkům jedny z nejúchvatnějších lyžařských zážitků. Lyžování v Alpách je, díky zasněženým horám a typickým horským vesničkám, nezapomenutelným zážitkem. Ale co jej dělá ještě výjimečnějším jsou možnosti ubytování, které můžete v tomto majestátním pohoří najít.

Nabídka sahá od tradičních chat až po luxusní hotely. Co se týče možností ubytování v Alpách, vybere si tu skutečně každý. Pokud hledáte opravdu jedinečný pobyt, proč nezkusit třeba dům na stromě nebo jurtu? Můžete si užívat veškerý komfort moderního bydlení a přitom být stále v blízkosti přírody. Ti, co dávají přednost více prostoru, mohou sáhnout po chatách, vhodných k ubytování celých rodin.

Velkolepá dovolená na lyžích

Velkolepá lyžařská dovolená v Alpách je prožitkem jako žádný jiný. Od majestátních zasněžených hor až po malebná lyžařská střediska, lyžařský pobyt v Alpách vám zajistí parádní vzpomínky na celý život. Alpy totiž nabízejí jedny z nejlepších lyžařských terénů v Evropě. Toto pohoří se může pochlubit mírnými sjezdovkami a široce otevřenými terény, vhodnými k lyžování všech úrovní sjezdařů. A navíc si téměř z každého svahu můžete vychutnat úchvatné výhledy a obdivovat neuvěřitelné horské vrcholy.

Se spoustou vybavení, které nabízí takřka každé významnější alpské lyžařské středisko, a to včetně restaurací, barů a après ski aktivit, jsou Alpy k aktivní zimní dovolené jako stvořené. Pokud hledáte nezapomenutelný zimní zážitek a patříte k aktivním jedincům, pak nehledejte nic jiného než lyžování v Alpách.

Objevte kouzelné svahy Alp

S nádhernými výhledy na hory a kouzelnými sjezdovkami není v Alpách divu, proč se do tohoto regionu každoročně sjíždějí lyžaři z nejrůznějších koutů světa. Představte si sami sebe, jak sjíždíte jeden ze zdejších vrcholů, obklopeni zasněženými skalami ve vyšších polohách a borovými lesy v údolích. Nikde jinde nenajdete tak dokonalou kombinaci dobrodružství, scenérie a historie jako právě v Alpách.

Alpský region nabízí širokou škálu lyžařských zážitků všem úrovním lyžařů. Od naprostých začátečníků, co se chtějí naučit základy, až po zkušené jezdce, hledající náročné sjezdovky. Ať už dáváte přednost upraveným sjezdovkám v Itálii, či francouzským polím prašanu, v Alpách si přijde na své každý. Lyžaři, toužící po skutečně nezapomenutelné lyžařské dovolené, se mohou vydat na skialpy do vysokohorských oblastí. Právě tady totiž mohou zažít opravdu dechberoucí sjezdy v naprosté samotě.

Prožijte nezapomenutelné dobrodružství

Pokud chcete zažít to nejlepší lyžařské dobrodružství, vydejte se do Alp. Tento region je známý svou čistou krásou a náročným terénem. Tyto faktory jsou důvodem, proč se Alpy staly jedním z hlavních cílů lyžařských nadšenců z celého světa. S čerstvým prachovým sněhem a úchvatnými výhledy na okolní hory si tu sjezdaři, snowboardeři a skialpinisté určitě užijí nezapomenutelné chvíle.

Zima je překrásným ročním obdobím, jehož alespoň část si většina z nás přeje strávit na horách. Zejména Alpy jsou díky své jedinečné topografii a naprosté kráse ideálním místem právě k takovému pobytu. A lyžování je jednou z nejoblíbenějších aktivit, které se návštěvníci Alp věnují.

Zasněžené sjezdovky Alp a svěží vzduch poskytují milovníkům lyžování z celého světa dokonalé prostředí. Profesionální instruktoři a horští vůdci jsou vždy někde na blízku, aby pomohli začátečníkům i zkušeným lyžařům snadno najít cestu ze svahů a přitom si užít dechberoucí výhledy. Návštěvníci Alp se pochopitelně mohou těšit i na další zimní sporty. K těm nejpopulárnějším patří snowboarding, sáňkování, bruslení a další. To vše v dosahu malebných horských vesniček nebo odlehlých chat.

Tajemství Alp odhaleno

Tajemství alpského lyžování bylo konečně odhaleno. Jízda na lyžích v Alpách je vzrušujícím zážitkem, nabízejícím nezapomenutelné dobrodružství lyžařů všech technických i výkonnostních úrovní. Podle odborníků je klíčem k úspěšnému a příjemnému pobytu na sjezdovkách pochopení specifického terénu. A samozřejmě i podmínek, které v Alpách panují. Se svými prvotřídními sjezdovkami a úžasnou scenérií nabízí tento region milovníkům lyžování jedny z nejlepších zimních sportovních zážitků na světě.

To, co dělá lyžování v Alpách tak jedinečným, je rozmanitý terén. Ten zahrnuje široké otevřené sjezdovky, úzké stezky lemované stromy, strmé svahy, muldy a dokonce i ledovce. Každý typ svahu vyžaduje jinou techniku jízdy i vybavení. Lyžaři si tedy musí dopředu rozmyslet, do čeho jdou. Ideálně dlouho před tím, než se vydají na samotný svah.

Kde najít epický prašan?

Pokud je řeč o lyžování v Alpách, většina znalců se shodne, že neexistuje lepší místo k nalezení epického prašanu než na svazích francouzských a švýcarských Alp. Za nezapomenutelnými zážitky sem jezdí lyžaři z celého světa. Těm, kteří hledají skutečně jedinečné lyžařské dobrodružství, slibuje tento region spoustu vzrušení.

Francouzské a švýcarské Alpy nabízejí širokou škálu terénů, vhodných k lyžování sjezdařů všech úrovní. Najdete tady dlouhé sjezdovky se strmými pasážemi, široké dálnice, lemované stromy, a dokonce i oblasti mimo sjezdovky s prvotřídním a hlubokým prašanem. Sjezdaři, kteří chtějí posunout své lyžařské dovednosti o stupeň výš, se mohou vydat na některé z nejnáročnějších evropských lyžařských tras. Mezi ně patří Chamonix / Mont Blanc či Verbier / 4 Vallees.

Adrenalin

Alpské lyžování je aktivitou, nabízející zábavu, vzrušení i čistý adrenalin. Od sjíždění dlouhých strmých svahů až po zvládnutí náročného terénu. V Alpách se dá najít spousta příležitostí k dobrodružství. Kupříkladu heli-skiing ve Francii je skvělým způsobem, jak si užít to nejlepší, co Alpy nabízejí. Let helikoptérou při hledání nedotčených prašanových polí umožňuje lyžařům a snowboardistům zažít odlehlá místa mimo vyšlapané cesty. To vše pochopitelně s nádhernými výhledy po okolí.

Zajímavosti v Alpách

Pokud jde o sjezdové i běžecké lyžování, není v Evropě lepšího místa než jsou Alpy. Od drsné krásy Švýcarska po ohromující výhledy na Francii. Od moderních skiareálů v Rakousku až po manšestr v Itálii. Toto majestátní pohoří nabízí vhodný lyžařský areál každému. Pokud ale hledáte víc než jen cestu za špičkovým lyžováním, vězte, že i v Alpách je spousta zajímavých míst, která byste měli navštívit.

Od úžasných národních parků a tyčících se vrcholů až po křišťálově čistá jezera a úchvatné hrady. Alpy mají spoustu lokalit k bližšímu prozkoumání. Mezi ta nejlepší doporučení rozhodně patří prozkoumání Hallstattu v rakouském regionu Salzkammergut. Další možností je pak návštěva hradu Chillon u Ženevského jezera. Obdivovat tady můžete i Matterhorn ve Švýcarsku. Nebo se vydejte lanovkou na Mont Blanc ve Francii, nejvyšší vrchol Evropy.

Jedinečná alpská kuchyně

Alpy jsou domovem některých z nejúžasnějších lyžařských středisek na světě. S malebnou krajinou a vzrušujícími sjezdovkami. Ale v alpském zážitku jde často o více než jen lyžování. Jedinečná kuchyně regionu je jedním z hlavních lákadel pro mnoho návštěvníků.

Tradiční alpská kuchyně se skládá většinou z jednoduchých jídel. Ta bývají připravována ze sezónních surovin, obvykle pocházejících z místních farem a trhů. Mezi běžně používané suroviny patří brambory, sýr, vepřové maso a zvěřina. Mezi oblíbená jídla patří švýcarský pokrm raclette (tavený sýr podávaný s bramborami), francouzské fondue (tavený sýr podávaný s chlebem) a tyrolský guláš (vydatný guláš ze zeleniny a masa). Sladkosti jako apfelstrudel (jablečný závin) nebo kaiserschmarrn (strouhaná palačinka s rozinkami) jsou zase oblíbenými moučníky v Rakousku.

Lyžování v rakouských Alpách

Krásná alpská oblast Rakouska je místem, kde najdete některé z nejhezčích sjezdovek nejen v Evropě, ale i v celosvětovém měřítku. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo zkušený lyžař, rakouské Alpy nabízejí každému lyžaři. Od vzrušujících sjezdových tratí a náročných běžeckých stop až po snowparky a tématické parky. V Rakousku si každý nejde to své.

Alpská krajina skýtá ohromující kulisu k parádnímu lyžování s kilometry nádherných výhledů. Čerstvý sníh vytváří perfektní základ k vykrajování zatáček během jízdy ze svahu. Co se týče après-ski aktivit, je k dispozici řada možností. Zastavit se můžete v útulných horských chatách i živých barech a restauracích, servírujících lahodná místní jídla.

Mezi horskými štíty Rakouska

Rakousko patří k jedněm z nejvyhledávanějších lyžařských destinací na světě. A vůbec není divu proč. S bezpočtem horských vrcholů, dosahujících více než 3.000 metrů nad mořskou hladinu, jsou Alpy snem každého dobrodruha. Není důležité, zda zatím patříte k začátečníkům, nebo už jste zkušeným profesionálem. Rakousko a jeho Alpy mohou nabídnout každému to, co vyhovuje právě jemu.

Zažijte okouzlující rakouskou alpskou scenérii během lyžování po svazích jeho úžasných hor. Užijte si úchvatné výhledy na nedotčená jezera a svěží údolí spolu se vzrušujícími sjezdovkami na lesknoucích se sněhových polích, táhnoucí se od vrcholů k údolím. Využijte vynikající zařízení rakouských lyžařských středisek a vychutnejte si tradiční rakouskou pohostinnost.

V rakouských Alpách si najde svou sjezdovku každý z jeho návštěvníků. Vybírat můžete od sjezdovek, vhodných k lyžování rodin s malými dětmi, až po náročné černé sjezdovky. Tak přijďte prozkoumat prvotřídní skiareály Rakouska a splňte si u našich jižních sousedů své lyžařské sny.

Na lyže do rakouských Alp

Rakouské Alpy nabízejí svým návštěvníkům jedny z nejlepších lyžařských příležitostí v Evropě. Není proto překvapením, že sem během zimní lyžařské sezóny cestují lidé z nejrůznějších koutů světa. Milovníci lyžování si tu mohou dlouhé hodiny užívat sjezdovky, jejichž délka se počítá v kilometrech. Na rakouských svazích mohou vybírat mezi širokým spektrem lyžařských terénů. Včetně černých, technicky náročných svahů, stejně jako mírných modrých sjezdovek, kde se budou dobře cítit začínající lyžaři či rodiny s dětmi.

Rakouské zážitky

V rakouských Alpách najdete během své dovolené vše. Od odlehlých ledovcových údolí až po dramatické strmé svahy. Lyžařští nadšenci se mohou v Rakousku těšit na všechny typy terénů, které si lze představit. Se svými výjimečnými sněhovými podmínkami, širokou nabídkou ubytování a spoustou možností zábavy není divu, že se lyžování v rakouských Alpách stalo jednou z nejoblíbenějších zimních aktivit mnoha Evropanů.

Nejlepší čas na cestu za zimními radovánkami do Rakouska je v období mezi prosincem a dubnem. V tomto čase je totiž vyšší pravděpodobnost sněžení a tudíž možnosti užít si dokonalý prašan. Ale i v mimosezónních měsících tu najdete skvělé nabídky ubytování ve vyhlášených lyžařských střediscích. Návštěvníky Rakouska určitě potěší množství skiareálů.

Turistika v rakouských Alpách

A i když lyžařská sezóna pomalu končí, nemusí to v rakouských Alpách nutně znamenat konec zábavy. S kilometry a kilometry turistických stezek si tady mohou turisté stále užívat dechberoucí krásu tohoto regionu. A to i když už teploty pomalu stoupají a sníh začíná mizet.

Rakouské Alpy jsou známé svou jen těžko uvěřitelnou krásou. Výhledy ze zdejších turistických stezek nejsou ničím menším než velkolepými. Ať už hledáte jen příležitostnou procházku, nebo celodenní putování po svých, na těchto drsných horských stezkách si každý najde něco. Pěší turisté si budou moci vychutnat úchvatné výhledy na zasněžené vrcholky, třpytivé ledovce i hluboká údolí.

Italské Alpy

Cesta do italské části Alp je zážitkem jako málokterý. Od lyžování v italských Dolomitech po úchvatné výhledy na zasněžené vrcholky zdejších hor. V Itálii můžete zažít jedinečnou dovolenou, na níž budete ještě dlouho vzpomínat. Ať už jste náruživým lyžařem, nebo jen prostě hledáte klidný únik od všedních starostí, italské Alpy jsou tím správným místem pro zimní dovolenou.

Italské Alpy jsou jedním z nejpůsobivějších pohoří v celé Evropě. Celé Alpy se táhnou od Francie až po Slovinsko a pokrývají téměř 300 kilometrů rozmanitého terénu. Malebná alpská krajina zahrnuje téměř vše. Od křišťálových jezer a bujných luk až po drsné vrcholy a zmrzlé ledovce. Tedy v zimě ideální terény k lyžování. Lyžařské svahy v Alpách, a ty italské nevyjímaje, budou vyhovovat všem dovednostním úrovním. Jak naprostí začátečníci, tak i pokročilí, si tady najdou svahy, odpovídající jejich dovednostem.

Díky celé řadě světových skiareálů, rozesetých po celých italských Alpách, si můžete snadno zarezervovat ubytování takřka kdekoliv v severní Itálii, a přitom nebudete od nejbližších sjezdovek nijak daleko.

Svahy i soutěsky

Itálie je po celém světě známá svou neuvěřitelnou krásou a úchvatnými scenériemi. Od starověkých hradů po drsné kaňony, Itálie a její Alpy jsou destinací, která musí nadchnout každého. Milovníci vzrušení, hledající adrenalin, se rozhodně v italských Alpách nebudou nudit. A nezáleží na tom, zda se tady chystají sjíždět zasněžené svahy, prohánět se po lanové dráze přes rozlehlá údolí anebo po svých prozkoumávat majestátní soutěsky a kaňony.

Italské Alpy nabízejí rozmanité horské terény a umožňují svým návštěvníkům zažít něco mimořádného. Během zimy patří k nejpopulárnějším aktivitám samozřejmě lyžování, snowboarding a zimní turistika. Lyžaři si mohou vybírat mezi desítkami zimních lyžařských středisek, rozesetých po celém regionu. Přičemž všechna poskytují přístup na sjezdovky světové třídy. Jedinci, hledající uvolněnější zábavu, se mohou v zimní Itálii vydat na putování po krásných hradech a pevnostech, či na túru po údolích Dolomit. Cesta po svých je jedinečnou příležitostí, jak lépe prozkoumat a blíže poznat bohaté přírodní krásy severní Itálie.

Lyžování na italských svazích

Říká se, že pokud chcete posunout svou lyžařskou dovolenou na novou úroveň, pak nehledejte nic jiného než lyžování v Itálii. Země je bohatá na parádní sjezdovky a úchvatné výhledy na okolní Alpy. K nejnavštěvovanějším oblastem pro lyžování v Itálii se řadí region Valle d’Aosta a lombardská Ortler Skiarena. Kupříkladu Valle d’Aosta se může pochlubit jedněmi z nejkrásnějších sjezdovek v Evropě. Region s úžasnými zasněženými vrcholky, kam až oko dohlédne, je jako stvořený ke sjezdovému lyžování.

Tisíce sjezdařů se každoročně vypravuje do italských hor za lyžařskými a snowboardovými zážitky. Ostře řezané vrcholy, slunce vysoko na obloze a jedinečný terén jsou tím, co sem láká sjezdaře ze všech koutů světa. A i když je lyžování jednou z nejoblíbenějších aktivit v italských Alpách, je toho mnohem víc, co tady můžete během zimní dovolené zažít. Od malebných horských vesniček až po prvotřídní kulinářské zážitky.

Poklady italských Alp

V Alpách severní Itálie se nalézají jedny z nejkrásnějších lyžařských lokalit, ve kterých si kdy můžete zalyžovat. Působivé Dolomity, historický region Valtellina. Severní Itálie má pro každého ze svých návštěvníků přichystáno něco. Není důležité, jak dobrým a zkušeným lyžařem jste. Tyto italské skvosty nabízejí neuvěřitelný terén a nádherné výhledy, které vyrazí dech, každému.

K dispozici jsou sjezdovky, vhodné pro všechny věkové kategorie a schopnosti. Stejně tak se můžete věnovat i spoustě dalších aktivit, jakými je jízda na sněžném skútru, sáňkování, výlety na sněžnicích či paragliding. Nejen, že se může Itálie chlubit špičkovými lyžařskými středisky, ale třeba také okouzlujícími vesničkami a pohádkovou krajinou. Italské Alpy zkrátka poskytnou každému nadšenci do zimních sportů nezapomenutelný zážitek.

Alpy ve Francii

Francouzské Alpy nabízejí milovníkům zimních sportů netušené možnosti. Toto majestátní pohoří se nachází v jihovýchodní Francii a je ukrývá některá z nejlepších evropských lyžařských středisek. Francouzské Alpy se mohou pochlubit nádhernými výhledy a spoustou aktivit, jež si užijí všechny dovednostní úrovně lyžařů. Čekají tu na vás útulné chaty, malebné horské vesničky i vůbec nejvyšší vrcholy západní Evropy. Francouzské Alpy bývají nezapomenutelným lyžařským zážitkem na celý život.

Lyžování ve francouzských Alpách nabízí spoustu dobrodružství a adrenalinu jako žádná jiná z evropských zemí. Lyžaři si ve Francii mohou užít vše. Od heli-skiingu na nedotčených sjezdovkách až po freestyle tratě se skoky a raily. K dispozici jsou pochopitelně i upravované areály, vhodné k jízdě úplných začátečníků. Jedinci, hledající něco extrémnějšího, pak mohou vyzkoušet i několik tras mimo sjezdovky, v případě zájmu s odbornými průvodci.

Prvotřídní outdoor

Hledáte to nejlepší outdoorové zážitky? Lyžařská dovolená ve francouzských Alpách se o něco takového určitě postará. Lyžování v Alpách na území Francie, s nádhernými výhledy a řadou rozlehlých skiareálů, nebude pro nikoho zklamáním. Pokud ale není lyžování vaším hlavním zájmem, nebojte se. Ve Francii najdete spoustu dalších vzrušujících aktivit, jimž se můžete věnovat.

Zimní pěší turistika v tomto regionu nabízí jedny z nejúžasnějších scenérií, jaké si lze v Alpách představit. A též spoustu příležitostí zúčastnit se úžasných jednodenních výletů či delších treků. I během zimy můžete ve Francii objevovat malebná alpská jezera anebo zdolávat náročné horské průsmyky. Návštěva místních chat a vesniček po cestě vám navíc umožní blíže nahlédnout do tradiční kultury a zvyků, jedinečných pro tento region.

Mimo vyšlapanou cestu

Od půvabných horských vesniček, zastrčených ve skrytých údolích, až po strmé stezky, vedoucí na nedotčené zasněžené vrcholky. Skialpinisté mohou ve Francii zažít jedny z nejlepších tras Evropy. A současně lépe poznat stránku Alp, kterou běžní turisté, trávící svou zimní dovolenou v tradičních lyžařských střediscích, jen zřídkakdy vidí. Kromě vynikajících podmínek k lyžování po celou zimní sezónu tu na vás čeká i spousta dalších příležitostí k zábavě. Mezi ně patří například výlety na sněžnicích, nebo prostě jen odpočinek s nádhernou dechberoucí scenérií.

Alpy v Německu

I německé Alpy jsou, se svou úžasnou přírodní krásou a příznivými cenami za ubytování, ideálním místem, kde si v zimě můžete užít spousty aktivit, jako je lyžování, snowboarding a sáňkování. Oblast německých Alp sice není tak známá, jako Alpy v Itálii či Rakousku. I tak je ale místem, kde najdete typické alpské vesničky, uhnízděných mezi tyčícími se horskými štíty.

Lyžování v německých Alpách vás provede některými z nejpůsobivějších přírodních scenérií v Evropě. Ať už jde o jízdu po vzrušujících černých sjezdovkách, anebo o pohodové túry na běžkách. Německé Alpy vás určitě nezklamou. Bez ohledu na to, zda jste zkušeným sjezdařem, nebo s jízdou na lyžích teprve začínáte.

Okouzlující jih Německa

Německé Alpy by měl na vlastní oči vidět každý, kdo chce dobře poznat krásy evropského alpského regionu. S nekonečnými běžeckými stopami, upravenými sjezdovkami a úchvatnými výhledy není divu, že do tohoto úžasného pohoří cestuje na zimní dovolenou každoročně tolik turistů.

Kromě toho, že německé Alpy nabízejí prvotřídní lyžařské zážitky, tady návštěvníci najdou i řadu okouzlujících zimních turistických tras. Sbalte si tedy kufry a připravte se na skvělé zimní zážitky. Německé Alpy čekají jen na vás. Prozkoumejte jejich nekonečně okouzlující turistické svahy a vytvořte si tady vzpomínky na celý život.

Klenoty německých Alp

Pokud se mluví o lyžování v Alpách, většina lidí si asi vybaví spíše malebné alpské vesničky ve Švýcarsku a Rakousku. Nicméně, i Německo se může pochlubit úžasnými vesnicemi v těsné blízkosti kvalitních lyžařských středisek. Je škoda, že německá zimní střediska jsou často lyžaři přehlížena.

Odpočiňte si od shonu každodenního života a objevte tyto skryté skvosty německých Alp. S dechberoucími výhledy, vynikajícím jídlem, přátelskými obyvateli a svébytnou kulturou si tu každý najde něco.

Ve švýcarských Alpách

Sjezdaři, co hledají nezapomenutelný lyžařský zážitek, by se určitě měli zaměřit na švýcarské Alp. Toto jedinečné pohoří, zasazené v samotném srdci Evropy, nabízí úchvatné výhledy, luxusní lyžařská střediska a okouzlující horské vesničky.

Lyžaři mohou ve švýcarských lyžařských střediscích najít svým způsobem druhý domov. Ať už raději trávíte dny na sjezdovkách, nebo se v klidu procházíte zasněženou zimní krajinou, ve Švýcarsku na vás na každém kroku čeká něco zvláštního.

Švýcarské Alpy přitahují návštěvníky již od konce 19. století. A i v současnosti patří k jedné z nejoblíbenějších evropských zimní dovolenkových destinací. Od prvotřídních sjezdovek až po tradiční kuchyni. V každé švýcarské vesničce najdete něco k objevování. Proto se připravte na nezapomenutelný zážitek.

Průvodce ledovcovým rájem

Zimní lyžařská střediska ve Švýcarsku jsou oblíbenou destinací turistů, kteří chtějí strávit dovolenou v zasněžených horách jako z pohádky. Švýcarské Alpy nabízejí jedny z nejúžasnějších lyžařských zážitků s úchvatnými výhledy a prvotřídními sjezdovkami, které si mohou užít lyžaři všech úrovní dovedností. Pokud hledáte zimní ráj prašanu a ledovců, pak je pro vás Švýcarsko ideálním kandidátem.

Na lyžích ve Švýcarsku

Lyžování ve švýcarských Alpách je v každém případě působivým zážitkem. Kromě nádherných výhledů a množství přírodního sněhu tady návštěvníci najdou i špičková lyžařská střediska s moderními lanovkami a dalším vybavením. Sjezdové tratě ve Švýcarsku jsou dostatečně rozmanité. Vhodné jak na lyžování začátečníků, tak expertů. Pro skutečně jedinečné dobrodružství se návštěvníci mohou zúčastnit třeba večerního lyžování pod hvězdami. Nebo využít možnosti túry po těchto krásných horách na sněžnicích s průvodcem.

Výstup na vrcholy Švýcarska

Taktéž výstup na ohromující vrcholy Alp ve Švýcarsku je zážitkem jako žádným jiným. Od nejvyšších vrcholků masivu Monte Rosa u hranice s Itálií až po neuvěřitelný Matterhorn. Majestátní hory ve Švýcarsku nabízejí řadu příležitostí horolezcům všech úrovní. Ať už jste začátečník nebo zkušenější horolezec, tady můžete absolvovat některé z nejpozoruhodnějších výstupů v Evropě. A pak si vychutnávat úchvatné výhledy ze zdejších vrcholů.

Výstup na Matterhorn je tím, jenž byste si neměli nechat ujít v případě, že hledáte nezapomenutelný trek. Dá se zvládnout za den, ovšem vyžaduje technické dovednosti, odhodlání a sílu. Vrchol nabízí panoramatické výhledy na Itálii, Francii, Německo i Švýcarsko. Což z Matterhornu dělá jednu z nejznámějších evropských hor, na níž je možné podniknout výstup.

Neznámé Slovinsko

Lyžování ve Slovinsku je něčím zcela jiným než to, co znáte z jiných alpských destinací. Země je známá zasněženými horami a takřka nedotčenými sjezdovkami. Ty jsou jako stvořené k lyžování všech úrovní lyžařů. Od mírných kopců až po strmé svahy, Slovinsko má co nabídnout všem nadšencům do lyžování, hledajícím parádní zimní zážitek jako z říše divů.

Lyžařská střediska ve Slovinsku se mohou pochlubit rozmanitými terény, nabízejícími vše. Od začátečnických sjezdovek až po tratě pro zkušené. Skipasy umožňují přístup do několika středisek, roztroušených po celém regionu slovinských Alp. Takže si vždy ráno můžete vybrat, kde strávíte den. A i ve Slovinsku najdete spoustu dobrodružství mimo sjezdovky.

Klenoty slovinských Alp

Slovinské Alpy nabízejí jedinečnou a vzrušující lyžařskou dovolenou s některými z nejpozoruhodnějších scenérií a nedotčených prašanových polí v Evropě. A právě uprostřed této krásné krajiny se skrývá tajemství, které čeká teprve čeká na své objevení. Ve slovinských Alpách totiž najdete jedny z nejlepších příležitostí k lyžování mimo sjezdovky v Evropě. Proč tedy letos nezaměnit svou obvyklou lyžařskou destinaci za něco nového?

Julské Alpy

Julské Alpy v severozápadním Slovinsku poskytují vynikající podmínky ke sjezdovému lyžování se širokou škálou sjezdovek. Čeká tu na vás spousta příležitostí najít si perfektní sjezdovku, odpovídající vaší úrovni lyžařských dovedností. Profesionální instruktoři nabízejí odbornou výuku lyžování. Pro ty, co hledají dobrodružnější zážitek, je tady heli-skiing. Ten vás vezme pryč od všedních starostí a vezme vás nedotčených oblastí, kde si můžete užít čerstvý prašan daleko od rušných míst.

Lyžařské zázemí

Slovinsko je zemí, kde najdete některá z nejkrásnějších evropských lyžařských středisek. Lyžařský areál Krvavec, ležící nedaleko hlavního města Lublaně, je jedním z nejznámějších slovniských zimních středisek. Nabízí 2 desítky sjezdovek, od lehkých začátečnických svahů až po náročné černé sjezdovky, které jistě potěší nejednoho lyžaře či snowboardistu. Středisko též nabízí řadu après-ski aktivit, jakými je například jízda na saních, bruslení a další.

Vzhůru do Alp

Lyžování v Alpách je skvělým způsobem, jak strávit aktivní zimní dovolenou. Těšit se můžete na dechberoucí výhledy na bílé zasněžené vrcholky i jízdu po upravených sjezdovkách. Milovníci adrenalinu se mohou vypravit na dobrodružství mimo sjezdovky. V Alpách si freeride v každém případě užijete.

Bezstarostná jízda po alpských svazích je vzrušujícím dobrodružstvím pro každého lyžaře či snowboardistu. Jezdci, kteří si chtějí své dovednosti vyzkoušet na některém z nejvyšších vrcholů Evropy, najdou v Alpách až neuvěřitelnou nabídku terénů a okolní dechberoucí scenérie. Od Švýcarska po Itálii a Rakousko, Alpy skrývají spoustu pokladů, čekajících na vaše objevení.

Strávit zimní dovolenou v Alpách znamená čas, jenž se nepodobá pobytu v žádné jiné destinaci na světě. Majestátní krajina slouží jako nekonečné hřiště všem, co hledají nedotčený prašan nebo upravený manšestr. S více než 500 lyžařskými středisky v osmi zemích možná nebude snadné si při plánování vaší příští alpské dovolené vybrat.